Wat is Escape Room Learning?

Het is een onvergetelijke leer- en ontwikkelervaring voor jouw team. Het heeft alle uitdagende kenmerken van de bekende Escape Room zoals spanning, tijdsdruk en mysterie.

 

Het unieke van onze Escape Room Learning is dat jouw team wordt uitgedaagd op team ontwikkelthema's en op werkgerelateerde zaken. Op deze wijze maakt jouw team kennis met de thema's die helpen om verder te ontwikkelen en groeien richting een high performing team. En dat gedurende één dag!

slot.jpg

ESCAPE ROOM LEARNING

De Escape Room Learning  heeft alle uitdagende kenmerken van een reguliere Escape Room zoals spanning, tijdsdruk en mysterie.

Het unieke van onze Escape Room is dat jouw team wordt uitgedaagd op werk gerelateerde thema's.

Op deze wijze maakt jouw team kennis met thema's die helpen om verder te ontwikkelen richting een high performing team. 

Wat kun je verwachten van de Escape Room Learning?

De dag start met een kennismaking en een korte toelichting op het programma. Daarna gaat jouw team de Escape Room in én de uitdaging aan om binnen de tijd de vijf sleutels voor succesvolle teams te vinden. Deze vijf sleutels staan symbool voor de inhoudelijke ontwikkelthema's en leiden uiteindelijk naar de code van de kluis. Wanneer de kluis is geopend en de ontsnapping is volbracht, ontvangt ieder teamlid een zeer waardevol en persoonlijk cadeau.

 

Na de ontsnapping bekijken we gezamenlijk beeldopnames terug die in de Escape Room zijn gemaakt. We analyseren en reflecteren op teamrollen en bespreken de zichtbare gedragspatronen binnen het team. Samen bepalen we de ontwikkelpunten om de onderlinge samenwerking verder te verbeteren.

 

Na de Escape Room en de reflectie volgt de inhoudelijke training en interactieve workshop. We behandelen de theorie achter de vijf thema’s die aan bod zijn gekomen in de Escape Room.  Op twee á drie thema's duiken we met elkaar de diepte in en vertalen deze naar jullie praktijk en dagelijks werk. Dit doen we aan de hand van opdrachten, cases en interactieve werkvormen zodat het geleerde direct kan worden toegepast.

Omdat we naast concrete handvatten ook focus willen bieden, bepalen we aan het einde van de dag de drie belangrijkste speerpunten waar jouw team in de komende weken mee aan de slag gaat. Waarna we de dag van Escape Room Learning op een energieke en inspirerende wijze gezamenlijk afsluiten.  

Aan het einde van de dag heeft jouw team relevante inzichten vergaard, kennis opgedaan, handvatten in handen én een concreet actieplan gemaakt om zich te ontwikkelen naar een High Performing team.

IMG_2632.jpg
IMG_2634.jpg
IMG_2633.jpg
IMG_2638.jpg

Koptekst 1

flow escape room grijs.jpg
Escape Room Learning is altijd maatwerk!

Ieder team is uniek en heeft haar eigen uitdagingen. Daar willen wij een duurzame bijdrage aan leveren. Onze Escape Room Learning is daarom zó ontworpen dat we volledig kunnen inspringen op de ontwikkelbehoefte van jouw team.

Voorafgaand bepalen we tijdens een intakegesprek samen de meest relevante thema’s voor jouw team en stellen we de ontwikkelbehoefte vast. Na de uitgebreide intake met de O-meting van de High Performing Team Scan ontwikkelen we het definitieve programma voor jouw team. Zo wordt het een dag vol energie, waarin goede verbinding tussen theorie en praktijk centraal staat. Daarbij maken we gebruikmaken van blended learning technieken in de workshop zodat jouw team concreet richting krijgt naar een toekomst van verdere ontwikkeling.

 

De opvolging zorgt ervoor dat de energie en voortgang op jullie team ontwikkeling blijvend is. Naast het uitvoeren en bespreken van de High Performing Team Scan 1-meting evalueren we de voortgang op de leerdoelen en het team ontwikkelplan. Aanvullend bieden we een strippenkaart aan voor het verder ondersteunen van de ontwikkeling van jouw team. 

Voor wie is de Escape Room Learning geschikt?
De Escape Room Learning is geschikt voor alle soorten teams werkend vanaf MBO niveau. Dit kunnen zowel teams zijn die worden aangestuurd door een leidinggevende of teams die zelfsturend / zelf organiserend zijn.
 
De ideale omvang van een team dat onze Escape Room Learning dag beleefd is 4 tot 8 personen.
Succesvolle Work Team
Bestaat jouw team uit meer dan 8 personen, neem dan contact met ons op. De grootste Escape Room Learning beleving die we tot nu toe hebben verzorgd was voor circa 80 personen. Daarnaast ontwikkelen we ook Escape Room Learnings volledig op maat.
 
We kunnen je altijd een mooie oplossing bieden!
Escape Room Challenge

Claustrofobisch… en liever geen Escape Room in? Probeer dan de Escape Room Challenge!

De Escape Room Challenge is de mobiele variant van onze Escape Room Learning en is geschikt voor teams vanaf 4 tot en met 20 mensen. De Escape Room Challenge bevat diverse opdrachten, puzzels en uitdagingen op het gebied van teamwork. Het team moet binnen de tijd de opdrachten volbrengen om de code van de kluis te kraken. “Teamwork makes the dream work”

Wanneer de code van de kluis eenmaal is gekraakt, ontvangen alle deelnemers een waardevolle persoonlijke beloning. De Escape Room Challenge duurt zelf maximaal 60 minuten. Daarna behandelen we inhoudelijk werk gerelateerde thema’s, reflecteren we op de onderlinge samenwerking en ontvang je concrete handvatten om zelf mee aan de slag te gaan.

 

Beleef een onvergetelijke ochtend of middag met je team! 

De Escape Room Challenge is te beleven vanaf € 1500,- exclusief b.t.w.  

Escape Room Challenge - Hauser en co.jpg